Borås bjöd inte direkt på någon högsommarvärme när Sirius kom på besök och även matchen hade mycket att önska när Elfsborg förlorare med 2-0.

Det var det typiska höstvädret som mötte kombattanterna när dem vandrade ut på Borås Arena denna sista lördagen i juli. Det var nära att Elfsborg skulle ta ledningen i början på matchen efter att Issam Jebali skjutit in bollen efter en fin hörna, men domaren hade noterat att bollen var utanför linjen efter hörnan hade slagits. Inget mål denna gången. Simon Lundevall, Elfsborgs interna poängledare skulle få en gyllene chans att utöka sin målskörd ett par minuter senare när har mer eller mindre dribblade hela försvaret men bollen gick rakt i ansiktet på Sirius målvakt. En fantastiskt vacker aktion som var värd ett bättre öde. Annars var den första halvleken inte något större att skriva upp på. Ett par halvchanser skulle prägla en annars ganska kylslagen första del av matchen.

Efter en kvarts paus så var det upplagt för att hitta vinnaren i matchen. Det kunde gå lite hur som helst var dem flesta överens. Andra halvlek var liksom den första inte någon chanskavalkad. I den 53:e minuten kunde Sirius ta ledningen med 1-0 och Elfsborg flyttade därefter fram sina mannar och in kom Jesper Karlsson, Lasse Nilsson och Rasmus Rosenqvist. Tyvärr blev det inga mål för Elfsborg som försökte forcera in en kvittering. Sirius kom emellan och kunde göra 2-0 innan domaren blåste av. En match att släppa och glömma. Den 14 augusti kommer IFK Göteborg på besök, då är bara seger som gäller.

– Manager Magnus Haglund var såklart väldigt besviken på den efterföljande presskonferensen:
Vi kommer från ett antal bra prestationer i följd men idag är det ingen bra prestation. Vi var inte snabba nog i våra förflyttningar och tar inte vara på dem chanserna vi skapar. När Sirius gör mål får vi svårt att komma igång igen med vårt spel.

ALLSVENSKAN, OMGÅNG 17, 29 JULI 2017
IF ELFSBORG – IK SIRIUS 0-2 (0-0)
Målskyttar, Elfsborg: 
Varningar, Elfsborg: Rasmus Rosenqvist
Utvisning, Elfsborg: 
Elfsborgs startelva: Kevin Stuhr Ellegaard, Jesper Manns, Joakim Nilsson, Jörgen Horn, Adam Lundqvist, Daniel Gustavsson (ut), Samuel Holmén, Simon Olsson (ut), Simon Lundevall, Viktor Prodell (ut), Issam Jebali
Ersättare: David Olsson, Jon Jönsson, Rami Kaib, Ibrahim Dresevic, Rasmus Rosenqvist (in), Jesper Karlsson (In), Lasse Nilsson (in)
Publik: 5 947