240406 Elfsborgs spelare jublar efter 1-0 av Ellen Nilsson under fotbollsmatchen i Division 1 Mellersta mellan Elfsborg och Degerfors den 6 april 2024 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0354

Historiska premiären avklarad

Publicerad: 2024-04-06 19:31

Det var en historisk lördag i IF Elfsborgs historia när damlaget gjorde sin första match i division 1 någonsin.

För motståndet stod Degerfors IF på Borås Arena. Laget hade förberett sig länge för denna historiska match och det låg en förväntansfull stämning i luften – dessutom en del premiärnerver. Elfsborg skulle visa sig stå väl förberedda, fick igång sitt egna spel och tog tag i matchbilden på ett bra vis. Dock saknades det lilla extra för att skapa de hetaste målchanserna, vilket också resulterade i mållöst i pausvilan.

Gästerna visade sig ha en bra centrallinje som defensivt gjorde det svårt för Elfsborg. Hemmalaget försökte göra vad det kunde för att möta denna defensiv, men det visade sig vara en utmaning denna dag. Trots bra med bollinnehav och omställningar var det få avslut som gick på mål, men med 20 minuter kvar blixtrade Elfsborg till. Stina Jensen gick in och sköt i straffområdet och returen var Ellen Nilsson framme på och sköt in.

Sen kvittering från gästerna
Elfsborg såg ut att ha kontroll på händelserna efter ledningsmålet, men i 90′ minuten fick Degerfors en frispark på mittplan. Gästerna lyfte upp det mesta de kunde, en långboll seglade in i straffområdet och touchades så bollen gick in vid bortre stolpen. Fler mål blev det inte och därmed en historisk poäng, men med lite bitter eftersmak.
– Det känns sådär. Vi kom inte upp i nivå som vi kan komma upp i. Det var stundtals syrefattigt och lite förhastade beslut, en typisk premiärmatch, säger tränare Ismet Tursic.

Positivt är att laget är obesegrat, tog en poäng och nu kan fokusera på nästkommande uppgifter.
– Premiären är avklarad så nu behöver vi inte ha fler nerver på grund av det. Nu blickar vi vidare inför nästa match, avslutar Ismet.

Nästkommande match spelas på bortaplan mot Tjust IF FF nästkommande lördag i Lofthammar.

IF Elfsborg – Degerfors IF 1-1 (0-0)

Mål: 1-0 Ellen Nilsson 70′, 1-1 90′

Startelva: Sandra Eriksson (mv), Fanny Johansson, Alice Broman, Vanessa Lopez, Hanna Gunnarsson, Hanna Jiozon, Leann Nyström, Hedvig Petersson, Elin Johansson, Stina Jensen, Ellen Nilsson
Ersättare: Rebecka Wikander (mv), Linn Sångberg, Cornelia Svensson, Jennifer Brinck, Tea Skoglund, Ida Backlund, Izabella Bergström

Huvudpartners