U21

Folksam U21 Allsvenskan

Under 2018 har IF Elfsborg en gemensam U-trupp som spelar seriespel i Folksam U21 Allsvenskan Södra och U19 Allsvenskan Södra. U21-serien är till för spelare födda 1997 och senare. Fem överåriga spelare tillåts (sex om man har en överårig målvakt). Det innebär att de A-truppsspelare som av olika skäl inte spelar i Allsvenskan under någon vecka, istället kan få bra matchning i U21. Positivt är även att våra bästa ungdomar i och med detta, får möjlighet att spela tillsammans med våra a-lagsspelare och även möta allsvenska spelare från andra klubbar.

Seriespel och slutspel

Säsongen 2018 kommer att spelas med ett seriespel under våren och ett seriespel under hösten. Serierna kommer att vara uppdelade i; Allsvenskan Norra, Allsvenskan Södra, Superettan Norra samt Superettan Södra.

Både vår- och höstserier spelas som enkelserier, där tabellerna nollställs efter våren. Inför höstsäsongen sker följande upp- och nedflyttning:
Lag 1 i Superettan Norra flyttas upp till Allsvenskan Norra.
Lag 7 i Allsvenskan Norra flyttas ned till Superettan Norra.
Lag 1 och 2 i Superettan Södra flyttas upp till Allsvenskan Södra.
Lag 7 och 8 i Allsvenskan Södra flyttas ned till Superettan Södra.

Finalspel

Segrarna i de två grupperna i A-slutspelet möts i en final i början av november. Lån är inte tillåtet i finalen.

IF Elfsborg U21

Spel i U21 är sista steget för våra ungdomsspelare att inse vad som krävs för att bli allsvensk spelare. Det är ett bra sätt för klubben att både testa och utbilda våra spelare vidare och göra dem redo för att bli professionella fotbollsspelare.

För att bli a-lagsspelare i IF Elfsborg kräver klubben att man sköter sig både på och utanför planen. Som professionell fotbollsspelare ställs höga krav på att man sköter sin kropp med träning, kost och sömn. I U21 har klubben möjlighet att testa om spelarna verkligen har kapacitet att ta det sista klivet och bli allsvenska seniorer. För IF Elfsborg är det oerhört viktigt att fostra egna spelare. Genom åren har vi haft glädjen att få fram många talanger som hjälpt oss i vår strävan mot resultat. För att nämna några spelare som under senare år har gått hela vägen genom vår elitverksamhet, A-lag och ut i Europa: Oscar Hiljemark, Marcus Rohdén, Sebastian Holmén, Johan Larsson och Arber Zeneli. Egna spelare som idag spelar i vårt A-lag är bland annat Adam Lundqvist, Simon Olsson, Rasmus Rosenqvist och Per Frick. Samtliga av dessa spelare har rätt drivkraft, stor talang och karaktär – egenskaper som vi söker hos Elfsborgsspelare. Deras vilja att bli fotbollsspelare var stor och i U21 visade de verkligen att de hade vad som krävs för att bli uppflyttade till vårt a-lag.

Annonser
Huvudsponsorer