Nästa hemmamatch

2019-09-22 17:30

IF Elfsborg

VS

Malmö FF

Köp Biljett

3-0 Djurgårdens IF – IF Elfsborg

Omgång 3

ALLSVENSKAN, OMGÅNG 3, 16 APRIL 2017
DJURGÅRDENS IF – IF ELFSBORG 3-0 (2-0)
Målskyttar, Elfsborg:
Varningar, Elfsborg: Alex Dyer, Issam Jebali, Anders Randrup
Utvisning, Elfsborg: 
Elfsborgs startelva: Kevin Stuhr Ellegaard, Anders Randrup, Jon Jönsson, Joakim Nilsson, Adam Lundqvist,  Alex Dyer, Simon Olsson (ut), Daniel Gustafsson (ut), Simon Lundevall, Per Frick (ut), Issam Jebali
Ersättare: David Olsson, Jesper Manns, Jörgen Horn, Jesper Karlsson (in), Emir Bajrami, Viktor Prodell (in), Lasse Nilsson (in)

Sammanfattning

Påsken avslutades med resa till Stockholm för di gule och möte med Djurgårdens IF på Tele2 arena. En arena man var tills idag obesegrad på. Denna gången gick det inte alls och Djurgården vann matchen med 3-0.

Mardrömsstart var bara förnamnet då Djurgården gjorde 1-0 i den andra minuten av Gustav Engvall. Ett par minuter senare var det dags igen då Kerim Mrabti gjorde 2-0 för Djurgården. Uppförsbacke för Elfsborg som efter de två tidiga baklängesmålen växte till sig lite i matchen. Alex Dyer var lite för het i en duell i mitten på halvleken och drog på sig sitt tredje gula kort för året och är därmed avstängd i nästa match mot Örebro. Det saknades inte chanser för Elfsborg som i den 35:e minuten fick ett superläge att reducera då Daniel Gustavsson var sist på bollen efter en fin framspelning av Simon Lundevall men Andreas Isaksson stod i vägen, som så många gånger innan. I den 40:e minuten tvingades Elfsborg till byte då Per Frick gick ut med misstänkt lårkaka och in byttes istället Viktor Prodell.

I början på den andra halvleken fick Alex Dyer en bra chans att göra matchen lite jämnare men skottet, eller lobben, letade sig strax över Isakssons ribba. Ett par minuter senare nickade Magnus Eriksson in 3-0 till Djurgården och det blev då lite ridå på matchen men Elfsborg fortsatte att kämpa och visa hjärta. Dagens gulsvarta glädjeämne var att Jesper Karlsson fick göra sin allsvenska debut då han blev inbytt i den 78:e minuten mot Daniel Gustavsson. Något mål blev det dock inte ikväll för varken den Hult-liknande ytterspringaren eller för Elfsborg heller.

Efter matchen var Magnus Haglund självklart inte nöjd med resultatet:
– En väldigt tuff start i matchen såklart. De energierna som vi har haft med oss innan var borta. Vi får börja med en brant uppförsbacke. Vi jobbar på. Vi krigar på och skapar oss ett par chanser. Alla Elfsborgsspelare ger allt för klubbmärket i 90 minuter och det vill jag ge dem. Vi gör vad vi kan i matchen efter den tuffa starten.

Mardrömsstarten blev alltså Elfsborgs fall på påskdagens drabbning mot Djurgården på Tele2 Arena. Det finns ingen tid att gräva ner sig, på torsdag är det revansch mot Örebro som gäller.
– Det ska bli skönt att spela match så snart igen så att vi kan visa att vi kan bättre, avslutade Magnus Haglund på presskonferensen efter matchen.

 

Inför matchen

Det har blivit dags för Elfsborg att ta sig an den tredje allsvenska omgången när man under söndagen möter Djurgården på bortaplan.
Läs, lyssna och se hur förutsättningarna är inför matchen!

ALLSVENSKAN – OMGÅNG 3
Djurgårdens IF – IF Elfsborg
Tele2 Arena, söndag 16 april, avspark 17:30
Matchen sänds på C More Sport och streamas på www.cmore.se, fullständig länk nedan.
Länk till Djurgården–Elfsborg: https://www.cmore.se/sport/spel/3854472-fotbollssondag-djurgardens-if-if-elfsborg
Beställer du matchen genom DENNA LÄNK så gynnar det IF Elfsborg

ELFSBORGS TRUPP (20 spelare)
Kevin Stuhr Ellegaard, David Olsson
Jesper Manns, Anders Randrup, Jon Jönsson, Joakim Nilsson, Jörgen Horn, Adam Lundqvist, Rami Kaib, Emir Bajrami, Daniel Gustavsson, Rasmus Rosenqvist, Simon Olsson, Alex Dyer, Simon Lundevall, Jesper Karlsson, Issam Jebali, Viktor Prodell, Lasse Nilsson, Per Frick

LAGENS SENASTE MATCHER
Djurgårdens IF
3 april: Djurgården–Sirius 0–2
9 april: Häcken–Djurgården 0–0

IF Elfsborg
3 april: Kalmar–Elfsborg 1–5
10 april: Elfsborg–AIK 1–2

POÄNGLIGOR
Djurgårdens IF

IF Elfsborg
Issam Jebali 3 (2+1)
Simon Lundevall 2 (0+2)
Per Frick 2 (2+0)
Daniel Gustavsson 2 (2+0)
Adam Lundqvist 1 (0+1)

Adam Lundqvist och Jesper Karlsson inför Djurgården borta

Elfsborg Play

Till videoarkivet

Tabell

Annonser
Huvudsponsorer
Officiella sportleverantörer