2-0 Semifinal: IF Elfsborg – FC Trollhättan

Publicerad: 2023-08-30 09:28, Uppdaterad 2023-09-13 20:53

Mål: 1-0 Vanessa Lopez 23′, 2-0 Izabella Bergström 33′

Startelva: Sandra Eriksson (mv), Vanessa Lopez, Hanna Jiozon, Linn Sångberg, Leann Nyström, Elin Johansson, Tea Skoglund, Amanda Platenik, Ida Backlund, Izabella Bergström, Sara Jardving
Ersättare: Tuva Janveden Mobrandt (mv), Wilda Johansson, Fanny Johansson, Mathilda Ståhlbom Karlsson, Alva Sjöström, Stella Holmén, Stina Jensen

Sammanfattning

Elfsborg stod för ett styrkebesked när FC Trollhättan besegrades med två mål i semifinalen av DM.

Det var dags för semifinal i DM när FC Trollhättan gästade Borås Arena. Samma FCT som slåss med Elfsborg i toppen av division 2 för att avancera upp i seriesystemet kommande säsong. Det var också två riktigt bra lag som ställdes mot varandra, även om viss rotation skedde i laget med tanke på förra och kommande helgs seriematcher.

Två lag som båda visade hög klass sparkade igång matchen och det var tydligt att båda givetvis ville göra allt för att nå finalen i DM. Båda lagen jagade bollinnehav och var benägna om att försöka ställa om, men det var Elfsborg som skulle vara mest lyckosamma i första halvlek. När 23 minuter var spelade kunde Vanessa Lopez göra 1-0 efter passning från Izabella Bergström. Trollhättan försökte visserligen omgående komma tillbaka, men när Izabella Bergström själv satte 2-0 i 33′ minuten blev det en viss arbetsro i hemmalaget.

Ledningen stod sig in i pausvilan och fortsatt därefter i den andra halvleken också. Elfsborg hade god kontroll på händelserna och kunde spela av matchen till slutresultatet 2-0. Därmed avancemang till final i DM, men också ett visst styrkebesked att vunnit mot Trollhättan inför seriefinalen i den sista omgången av serien.

Elfsborg ställs nu mot Lidköpings FK i finalen. Tid och datum kommer senare.