3-3 IF Elfsborg – Örebro SK FK

Publicerad: 2021-06-02 14:38, Uppdaterad 2021-10-11 19:33
Omgång 19

IF Elfsborg – Örebro SK FK 3–3 (2–3)

Mål: 0–1 4′, 0–2 22′, 1–2 Max Sandberg Castro 23′, 1–3 33′, 2–3 Carl Mauritzson 45′, 3–3 Enzo Andrén 92′

Startelva: 31. Lucas Söderberg (mv), 2. Adam Johansson, 3. Frode Aronsson, 5. Arian Sawsani (K), 6. Max Sandberg Castro, 8. Gottfrid Rapp, 10. Enzo Andrén, 12. Theo Eliasson, 13. Viktor Nylén, 17. Carl Mauritzson, 18. Malte Wester

Ersättare: 1. Elliot Vigeliusson (mv), 7. Isak Edman, 9. Lukas Paulsén, 11. Andrés Lindberg, 14. Felix Älverdal, 16. Jonatan Johansson, 19. Hari Bajrektarevic

Sammanfattning

Det blev tufft och jämnt när Elfsborg fick jaga ikapp Örebros tvåmålsledning i Borås.

Nu när hösten kommit till Borås är det inte direkt ett minus att Rydahallen finns att ta i anspråk. På söndagseftermiddagen var det Elfsborgs U17-trupp som tog emot Örebro SK FK för match i P17 Allsvenskan Södra. Elfsborg hade två raka bortamatcher i bagaget där en blev vinst och en förlust senast mot Norrköping. Därför var det ett hemmalag som var taggat för att komma tillbaka till vinnarspåret. Örebro däremot hade en oavgjord match i bagaget och ville bryta en bortatrend som endast resulterat i en vinst och sex förluster.

Viktig reducering

Det var också bortalaget som fick en drömöppning på denna match. Redan i fjärde minuten tog Örebro ledningen och kunde sedan öka till 2–0 i 22′ minuten. Viktigt var då att Elfsborg direkt kunde reducera genom Max Sandberg Castro, men när Elias Rigö ökade på Örebros ledning efter halvtimman spelad kändes det som en rejäl uppförsbacke. Gulsvart ville dock annat och precis före halvtidsvilan kunde Carl Mauritzson göra 2–3.

Elfsborg fick fokusera på att jaga kvitteringen i den andra halvleken. Det blev också en kamp och jakt in i det sista. Chanser fanns det, men bollen ville inte in i nät. Men till slut kunde laget få in 3–3 när Enzo Andrén satte in bollen i 92′ minuten.

Gulsvart därmed återigen med poäng och laget har nu parkerat in på en femteplats i serien. Även nästa match spelas på hemmaplan när Östers IF gästar.